Benvinguts al bloc del CEIP Santa Maria d'Avià

Aquest és el bloc del projecte"Coneix l'Entorn del meu poble" que fem conjuntament amb el del CdA de l'Alt Berguedà

viernes, 7 de mayo de 2010

COM JUGAVEN ELS NOSTRES PARES?

Hem fet una entrevista als nostres pares per saber com jugaven quan tenien la nostre edat.

Quin canvi! Fa 25 o 30 anys els jocs eren bastant diferents als d’ara. Els pares jugaven més al carrer i a jocs col·lectius.

Tot i que hem vist que alguna mare que vivia a Barcelona no podia sortir al carrer a jugar pel volum de trànsit i també alguns altres que vivien a pagès no tenien nens per jugar i els seus jocs eren més individuals.

Alguns dels seus jocs preferits eren: passar l’anell, cavall fort, a xapes, a indis i americans, al marro, al io-io, saltar gomes, el corro de la patata, la sabateta de la ring-ring, juegos reunidos Geyper...

Nosaltres no hi juguem tant.

Altres jocs com: cuc amagar, futbol, nines, cuinetes, monopoly, parxís, domino, cartes, dames, l’oca, a cotxes i camions, caniques, ... hem vist que ells jugaven molt i nosaltres també.

Una altra cosa que hem vist amb l’entrevista és que els pares i les mares jugaven a jocs molt diferents. Les mares jugaven a nines, amb plats i olles, a saltar gomes i la corda, a botigueres, perruqueres...

I els pares jugaven més a futbol, amb cotxes, a indis i americans, etc.

Nosaltres a vegades també juguem a coses diferents els nens i les nenes, però molt sovint juguem al mateix.

Els nostres pares no tenien tantes joguines com nosaltres, i fins i tot se’n fabricaven ells mateixos i tampoc tenien jocs electrònics ni ordinadors, ni televisors amb color.

En resum, la manera de jugar dels nostres pares i nosaltres ha variat molt al llarg dels anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario